Pomlađivanje lica

Listajući novine pozornost mi je privukao tekst pod nazivom „Pomlađivanje lica serumom iz kožice spolovila“.

Neću si ni pokušati zamisliti gdje i kako rade taj serum ali, zanimljiv članak s gledišta da se još uvijek traži čarobno sredstvo kojim ćemo zauvijek ostati mladi.

To mi budi sjećanje na početak mojeg rada kad sam imala doticaj sa sličnom vrstom preparata koji se tada izrađivao iz placente. Proizvodio ga je Institut iz Beograda ali su ga s vremenom povukli iz tržišta.

Osobno tada nisam primijetila drastično pomlađivanje lica, koža je bila osvježena ali gledajući iz današnje perspektive nisam sigurna da je obećani efekt bio postignut zbog korištenja seruma ili samih metoda nanošenja.

Pitam se koliko su daleko ljudi spremni ići samo da bi „zadržali“ mladost. Da li će nakon toga biti zadovoljniji, sretniji, bezbrižniji, manje frustrirani ili samopouzdaniji?

Žele li time nadoknaditi nešto što im nedostaje? Hoće li kupiti vrijeme nadajući se da će se nešto promijeniti u životu?

Ako nakon takvih tretmana postoji neki efekt, ne vjerujem u njegovu dugotrajnost. A što nakon toga?

Kolika je stvarna cijena toga? Odgovor možemo pronaći samo i jedino u sebi samima.

Ako nismo unutar sebe osoba kakva želimo biti, nikakve metode i sredstva nam to neće nadomjestiti, osim što ćemo postati ovisni, sve ono što ne želimo će samo još više isplivati na površinu, a to je tema za neki drugi put.