Oriflame radionica

Evo drage moje jučer sam bila  na oriflame radionici gdje sam davala savjete o šminkanju i usput našminkala nekoliko modela. Nadam se da sam im svojom prezentacijom i savjetima pomogla da uđu lakše u svijet šminkanja.

Neka od pitanja koja su postavljale :

  • Dali maskara može uzrokovati opadanje trepavica?

Moj odgovor: Da,ako je ne skidamo redovito prije spavanja.

  • Čula sam da maskaru nesmiješ koristiti duže od 3 mjeseca zbog razvijanja nekih bakterija…a vjerujem da joj je rok duži od 3 mjeseca…jel istina?

Rok trajanja maskare je 3 mjeseca i to nakon što ju prvi puta otvorimo. Nije ju poželjno ni posuđivati ni koristiti duže od roka jer je podložna razvijanju bakterija koje mogu uzrokovati bolesti oka.

  • Dali puder šteti mojoj koži?

Ne, ako ga pravilno skidamo prije spavanja jer u suprotnom može uzrokovati širenje pora, starenje kože,i mogućnost upalnih procesa kao i alergiskih reakcija kože.

  • Zanima me kako se gleda rok trajanja na kozmetici, npr.piše 24 mj, dali se to računa od datuma otvaranja ili kako, jer nemogu znati kad je proizvedeno i koliko je dugo stajalo na skadištu?

Na kutijama od kozmetike piše datum proizvodnje a njih prilikom otvaranja bacamo i ne obraćamo pažnju na taj podatak. U večini u obzir uzimamo vrijeme otvaranja proizvoda zbog doticaja sa vanjskim utjecajima.

  • Oduvijek me zanimalo dali kozmetika ima svoj rok trajanja,tj ta sjajila,ruževi i sve te stvarčice?!

Sva kozmetika ima rok trajanja. Puderi i sjenila godinu dana, rumenilo u kamenu dvije godine, ruževi do godine i pol, dok maskara i sjajila za usne tri mjeseca.

Evo i nekoliko fotki:

Javite se sa svojim pitanjima,

Ivana